onsdag 31. oktober 2007

DEN tiden på året igjen...



Omsider er den kommet igjen. Dagen mange foreldre gruer seg til i ukesvis, mens de hamstrer godteri og kjøper heksekostymer til barna sine.

31. oktober. Halloween. Dagen da småunger kler seg ut og viser hvilke monstre de virkelig er - på innsiden. De har nemlig ingen skrupler i sin jakt på godteri. De fleste av oss har vel hørt skrekkhistorier om folk som har fått postkassa nedgriset med hundebæsj eller egg kastet mot kjøkkenvinduet.

Hvor mye sannhet det er i disse historiene kan man spekulere i, men faktum er at Halloween er dagen da drittunger virkelig har muligheten til å briljere. Alt er lov, og den med størst godteripose etter endt tur blir den store helten i nabolaget.
Det er dagen med konstant ringing på døra og barn som ikke slår seg til ro med en mandarin og et par Smil - neida, her er det masse godteri som skal til. Ikke hjelper det en gang å skru av alt lys, trekke for gardinene og late som at man ikke er hjemme. De små beistene oppdager nok at du er der. Og når de begynner å banke på døra di og rope "trick or treat", da er det lurt å ha godteriet klart. Ellers får man svi for det i ettertid. Og det er ikke noe sjakktrekk å belære barna om kommersielle tradisjoner fra USA og kapitalmakten - godteri skal de ha.
Så det er bare å ta fram en hel haug med godteri, og smilende åpne døra og dele ut til alle de små monsterbarna. "Nei, så fine dere var! Jeg blir nesten redd!" Sier man mens man later som at man ikke kjenner igjen nabobarna. Og når det endelig er over, og godterilageret er ribbet, så er det bare å begynne å grue seg til julebukksesongen og falsktsyngende barn.

3 kommentarer:

Anonym sa...

håhå. er det viirkelig noen som får hundebæsj på døra? jisus. det har jeg heldiggvis aldri fått. jeg har aldri fått egg heller, men veninna mi fikk det. XD høhø. jaja. drittungedagen. : D

Anonym sa...

alle har vel vært barn en gang eller, så jeg synes denne artikkelen var litt teit........

Anonym sa...

enig med " alle har vel vært barn en gang eller" jeg synes det er koselig når det kommer nabobarna kommer og har kledd seg ut. Hva er det noen hr imot små søte barn i heksekostymer?