tirsdag 30. oktober 2007

Feilskritt for Fremskrittspartiet - del 3




I det siste har det dukket opp problem etter problem for Fremskrittspartiet.
I dag kan VG fortelle at en FrP-politiker har tråkket i salaten nok en gang.

Frp-politiker dømt til fengsel for dopsalg

En politiker i Fredrikstad FrP er nemlig dømt til fengsel for oppbevaring og salg av dopmidler.
I følge politiet har de beslaglagt 1538 efedrintabletter i tillegg til flere tusen andre piller og preparater.
Han har i Fredrikstad tingrett dømt til ett år og fire måneders fengsel, seks måneder av den betinget med en prøvetid på to år.
Partiet skal visstnok vurdere hans fremtid innenfor politikken.


Jeg syns ikke dette burde vurderes, det er ingen tvil om at de ikke kan beholde denne mannen i partiet. Bare det at de tydeligvis må vurdere om de skal gi ham sparken eller beholde ham sier jo litt om partiet og deres holdninger.
Hadde det vært for eksempel en somalier som hadde blitt tatt med dette dopet hadde de uten tvil krevd utkastelse fra landet. Forskjellsbehandling, anyone?


I tillegg har ordføreren i Fredrikstad også vært i hardt vær denne uka. Et bilde av henne i Bandidos-genser florerer på nettet. Men det er absolutt ingen tvil om at dette bildet er manipulert, hvis man ser på halsen, så for en gangs skyld har FrP blitt beskyldt for noe de ikke har gjort.


Fredrikstad er ikke den eneste byen der FrP har slitt i det siste.
I Bergen har nemlig en byråd fra partiet sammenlignet innvandrere med hunder.
"Vi må sørge for at de som er her blir integrert på en skikkelig måte. Det inkluderer opplæring i både språk og hvordan vårt samfunn fungerer. Det handler om grensesetting, og er ikke annerledes enn å oppdra barn eller hunder," sa han i et intervju med Åsane Tidende.
Senere utdypet han uttalelsen ovenfor Dagbladet:
"Både innvandrere, barn og hunder må lære seg å tilpasse seg samfunnet rundt dem," sa Frp-politikeren.

Senere har han beklaget uttalelsen, etter at mange mennesker hadde gitt uttrykk for at de følte seg støtt av dette. I følge ham selv føler han seg misoppfattet og mener at han har blitt tillagt holdninger han ikke har. Bergen har på tross av all kritikken valgt å la ham bli i byrådet - siden det er menneskelig å feile. SOS rasisme og KrF er sjokkerte over uttalelsen.

Jeg følte meg også rimelig provosert av denne uttalelsen. Likevel, er enig i at de burde gi ham en sjanse til og la ham få bli i byrådet. Kjenner jeg FrP rett, blir det nok så mange blundere i løpet av perioden at de får rikelig med anledninger til å sparke byråder.

1 kommentar:

Comrade Arnfinn sa...

Fin design du har fått, men du verden så komplisert alt ble.