fredag 7. september 2007

Takk for alt

Denne uka har vi hatt flere mer eller mindre idiotiske/dumme utsagn fra diverse politikere.

Vi har selvfølgelig saken det sto om i flere aviser i dag, der Kåre Husabø fra Pensjonistpartiet er sitert på å si at homofile bør kastreres.

At mannen er 85 år og ble født i en annen tid der man ikke var vant til homofile, er absolutt ikke en unnskyldning. Bestemoren min på 94 år har ingen problemer med homofile, så det argumentet henger IKKE på greip!

At Pensjonistpartiet tilhører den blå siden av politikken, har de aldri lagt skjul på. Men sjelden har det vært mer åpenlyst akkurat hvor blå de er.

Senere, da han ble konfrontert med dette, påsto han at det måtte "ha skjedd i kampens hete"; og at han ikke mente dette. Men likevel sa han at han mente homofile spredde sykdommer, og han vil absolutt ikke la dem adoptere barn eller gifte seg.


Selv blir jeg sjokkert over dette standpunket - hvordan kan noen stå for å offisielt stigmatisere en hel gruppe i samfunnet? Dette er i all hovedsak hva jeg har imot kristendommen, eller de fleste andre religioner for den saks skyld. De er lite tolerante, utdaterte og gir ikke rom for å godta alle og være annerledes.

Det er mange som er uenige i meg med dette; men jeg mener at verden definitivt ville vært et bedre sted å leve uten religionene. Religion bidrar ikke til stort mer enn å skille menneskene lengre fra hverandre.

Mange argumenterer med kirkens mange frivillige organisasjoner, men jeg tror at engasjerte mennesker ikke nødvendigvis er engasjerte kun fordi de er religiøse, altså ville nok alle disse menneskene i f. eks. Kirkens Nødhjelp som gjør en helt fantastisk jobb gjort den samme jobben likevel.



En annen som har tabbet seg ut denne uken er Høyres Torill Fiskerstrand.

Hun ble avslørt som en reinspikka rasist på skjult kamera.

I klippet som blant annet ble spilt på nrk prøvde hun ikke akkurat å skjule hva hun mener om innvandrere, som hun tydeligvis mener kommer hit og snylter på skatten og sosialsystemet vårt.

Denne uttalelsen har satt sinnene i kok hos mange. Men en av personene som aldri beklaget Torills oppførsel er ordføreren himself, Fabian Stang.
Etter mye press fra alle kanter gikk ham omsider ut med en offisiell beklagelse, men for de fleste var den like lite troverdig som da Bill Clinton påsto at "I did not have sexual relations with that woman".
På tross av denne saken, og ikke minst Per-Ditlev Simonsen som ble avslørt som skattesnylter, har Høyre gått frem - på skolevalg så vel som i meningsmålinger.
En uforståelig framgang. Høyre og FrP ser ut til å knive om de samme velgerne, som bytter mening i takt med at hvert av partiene gjør noe idiotisk.
Jeg har et ørlite, men standhaftig håp om at folk tar til vettet før valget, og stemmer RV på mandag!

Til slutt vil jeg takke alle for valgkampen. Det har vært utrolig bra. Etter knallresultatet i skolevalget er det enda større grunn til å juble!
Er stolt av Groruddalen, der det var rødt flertall på ALLE skolene. (Stovner, Bjerke, Grefsen, Bredtvet.) Kanskje er det håp for framtiden likevel.
Takk for fantastiske skoledebatter; takk for god valgkamporganisering. Denne valgkampen har rett og slett vært utrolig tvers igjennom.
Da gjenstår bare en eneste helg, før Oslos framtid de neste fire åra blir avgjort på mandag.
Og jeg både håper og tror at Oslo blir en rød by.

Gjør det eneste riktige - stem RV mandag 10. september!

1 kommentar:

Anonym sa...

Yay, veldig enig, Jenny (c:

Og de to sakene du trekker frem, viser hva slags hårreisende meninger folk som velger å organsiere seg i partier som PP og Høyre kan gå rundt å ha.

Ellers- religion: Så langt jeg ser det, er religionen et produkt av gamle, undertrykkende strukturer, patriarkatet og klasse/slavesamfunnet. Jeg vet ikke om problemene rundt omkring vile løst seg om vi fjernet religionen (det er en slags glasur på den store problemkaka vår)- vi må endre klassemotsetninger og rase og kjønnsproblematikk for å få sikkelig sving på sakene (c;