lørdag 16. oktober 2010

Innsamling for å få Siv Jensen ut av landet



Som de fleste har fått med seg, har vårt alles yndlingsparti funnet ut at de ikke bare misliker ulovlige eller kriminelle innvandrere, nei, de misliker innvandrere generelt. Deres nyeste "geniale" forslag går altså ut på å betale innvandrere med lovlig oppholdstillatelse 100.000 kroner for å forlate landet. I følge Per-Willy Amundsen er dette en "vinn-vinn situasjon", fordi vi "slipper" innvandrerne og de får penger. Bra, Per-Willy.

Som et motsvar til dette har Rød Ungdom, vårt alles yndlingsungdomsparti (helt uten ironi denne gangen) funnet ut at Rød Ungdom skal samle inn penger for å få Siv Jensen ut av landet. Generalsekretær Seher Aydar mener at det er en "vinn-vinn situasjon, Siv Jensen slipper innvandrerne og innvandrerne slipper Siv Jensen". Dumt forslag, sier du, kanskje? Godt mulig, men litt av poenget er å vise hvor dumt forslaget til FrP er, og hva deres sanne ansikt er. De kan ikke lenger gjemme seg bak sitt "å, men vi liker innvandrere så lenge de er integrerte, snakker norsk og oppgir religion sin"-ansikt, her kommer det for en dag: De vil ikke ha innvandrere i det hele tatt.

Da har jeg et par announcements to make, på vegne av Fremskrittspartiet:
1. Innvandrerne er her for å bli. Det er ikke slik at de tenker at de skal bo her bittelitt, og så dra tilbake, de dro hit "med en drøm i lomma", for å sitere Karpe Diem, forøvrig et fantastisk eksempel på at multikulturalitet er kulere enn mora di. De ville ha et nytt liv, et liv uten krig, uten frykt. Er det virkelig for mye å forlange? Får bare vise til artikkel tre i menneskerettighetene: "Everyone has the right to life, liberty and security of person."


2. Norsk innvandringspolitikk er ikke den "snilleste" i Europa, slik FrP har påstått. Norge er et av veldig få land i Europa som ikke har åpnet for amnesti for ulovlige/papirløse innvandrere som har bodd i landet i årevis - slike som Marie Amalie. Til og med høyrestyrte land, som Italia, Danmark og Nederland har åpnet for amnesti for tittusenvis av papirløse. I Norge er ikke dette noe som blir nevnt i det hele tatt.


3. Per i dag er det flere innvandrere som tar utdanning enn etniske nordmenn. True story. De er altså ikke kriminelle jævler, alle sammen - for et sjokk!


4. Man er ikke innvandrer bare fordi man er muslim eller brun i huden. Jeg vet at dette kommer som et sjokk på den jevne FrPer, men veldig mange norske barn og unge, like norske som deg og meg, med bunad, ski på beina og vestlandsdialekt, er muslimer eller har mørkere hudfarge enn det som er vanlig her nord. "Tredje generasjons innvandrer" er et latterlig begrep - man er ikke innvandrer fordi besteforeldrene var det.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis folk immigrerer til et land fordi de ønsker et bedre liv, er det ikke da bedre om de prøver å skape det livet i deres eget hjemland?
Skal de mest utviklede landene være nødt til å ta imot bølge etter bølge med folk som vil ha det som dem? Det blir feigt å stikke av fra sine problemer på den måten, og det setter et feil eksempel for andre som tror at søken etter et bedre liv er å dra til der hvor noen allerede har skapt et godt liv for seg selv.

Jenny sa...

Da syns jeg du, Anonym, burde flytte til Afghanistan, Somalia, Pakistan, Sudan, Balkan-landene og de utallige andre landene i krig eller på randen av borgerkrig; og prøve å skape det gode liv der. Selv om det ikke er krig alle stedene nå så er sporene der fortsatt, minene ligger i jorda.

Det handler ikke bare om å få et bedre liv, det handler om sikkerhet og trygghet. Bor du i Norge slipper du å frykte for ditt liv og helse, og du har muligheter. I flere land er det slik at er du fattig, så har du ingen sjanse til å klare deg. Her får du muligheter de ikke kan gi der.

Til slutt skal det sies at hvis de utviklede landene ikke hadde utnyttet de fattige landene på det groveste for å få ressursene og råvarene deres, så kanskje vi hadde stilt mer likt, og kanskje de ikke hadde samme behov for å flykte.

Unknown sa...

Helt enig i det om 3.generasjons innvandrere.Tror Norge er et av de få landene der vi har begreper som det...
Men samtidig kaller du jo selv disse innvandrere,når du skriver: "Det er flere innvandrere som tar utdanning enn etniske norske".
For det er jo nettopp barn og barnebarn av innvandrere(populært kalt 3.generasjons invandrere) som holder et høyt utdanningsnivå.

Anonym sa...

Du forstår simpelt og enkelt ingen ting av borgerlig politikk. Ikke bare ta til deg all det røde oppkastet du får servert nede i grotta hos rødt

Anti-Anonym sa...

Har du tenkt på at det kanskje er fordi det meste av borgerlig politikk er helt ulogisk?